- Och för plånboken
Kanske har du rörligt bolån, kanske vill du spara lite mer pengar i din vardag. I nya boken Budgetbra! visar dietisten och träningsprofilen Karoline Pettersson att billig mat också kan vara både god och nyttig. Testa dig själv med något av de här recepten!
Nygrädade scones efter en härlig sovmorgon är väl något av det bästa som finns? Gillar du inte blåbär kan du helt enkelt skippa dem, eller byta ut dem mot samma mängd andra frysta bär. Dessa scones är perfekta att toppa med philadelphiaost, och lite marmelad alternativt nötsmöt.
En söt och matig variant av scones.
6 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1dl yoghurt
1 msk neutral olja
2 dl mjölk
1 dl frysta blåbär
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Mixa havregrynen till ett mjöl.
Blanda ner bakpulver och salt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg.
3. Forma 6 scones med blöta händer och lägg dem på plåten.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Snabbare pizza får man leta efter! Här har jag toppat den färdiggräddade pizzan med solroskärnor. Men vill du toppa mednågot annat är det bara att experimentera.
Det finns inga gränser gällande pizzatopping... Har du en gammal banan liggande och gillar varm banan så kan det vara en variant. Lite hummus skulle säkert sitta fint till.
Eller kanske tunt skivad gurka för lite crunch.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på ugnsgallret.
2. Blanda färskost och tomatpuré. Pressa ner vitlöken och blanda. Smaka av med salt och peppar. Bred blandningen över brödet.
3. Strimla kalkon och rödlök. Fördela alltsammans över brödet och toppa med ost och basilika.
4. Lägg pizzan på gallret och grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter, eller tills brödkanten har fått en gyllenbrun färg. Bara att skära upp i slices och njuta!
Läs mer om Karolines tips för att lyckas med träningen